Vážení a milí rodiče, 

posíláme stručný zápis ze společných informačních schůzek v Zeppelinu, které se uskutečnily v úterý 5. září 2023.
V první řadě vám děkujeme, že jste přišli a věnovali nám čas a pozornost a také moc děkujeme všem, kteří přiložili ruku k dílu a pomohli nám připravit Zeppelin pro nový školní rok. Vážíme si toho velice!
Zde témata se schůzek:
 
NOVINKY VE ŠKOLNÍCH VĚCECH
– dostali jste rozvrhy hodin, hezky graficky zpracované je dostanou děti v příštím týdnu
– nově zavádíme pravidelné slovní hodnocení od učitelů ale i od samotných žáků do žákovských. Toto hodnocení bude probíhat 1x měsíčně v rámci reflektivních čtvrtků. (Reflektivní čtvrtek = vždy na začátku měsíce místo projektu, den bude věnován reflexím, ohlížením za projekty a literatuře / nebo IVT).  Budeme moc rádi, když si hodnocení pak doma společně přečtete. Mimo to zůstáváme i u občasných známek (především 2. – 5. třída). Vysvědčení také zůstává jak slovní, tak známkové.
– třídní schůzky v podobě tripartit budou 2x ročně na podzim a na jaře
– třídní supervize a sociomapování klimatu ve třídách pod vedením Vítka Hrbáčka je v plánu v prosinci
– informace ohledně vaší třídy získáte od vašich třídních učitelů, na které obracejte ideálně i všechny dotazy. Učitelé opět povedou třídní blog, obecné info bude opět k dohledání na webu v sekci „školní blog“. https://letajiciarcha.cz/blog/ 
-Whatsapp školní „Zeppelin acha info“ používají učitelé pro informování Vás – rodičů, dále posíláme maily z Amose.
DRUŽINA
– ranní od 8:00 do 8:30, v 8:30 začíná už školní den ranní sešlostí, prosíme moc o to, aby děti byly opravdu v 8:30 ve škole.
– odpolední 13:30 – 17:00, družina se snaží chodit pravidelně ven na hřiště Kaštánek.
– ve družině je PO-ST Lucka, ve středu společně s Radkou. ČT je s Herbertem a pátek je „Komunitní pátek“ – tedy družina pod taktovkou rodičů. Moc prosíme o zapsání do tabulky. Vychází to cca pro každou rodinu 1x za půl roku. Děkujeme!!!
TABULKA KOMUNITNÍ PÁTKY ZDE: 
– družina používá školní mobil: 775 353 955 + info šanon, kde jsou důležité informace k odchodům dětí atp. Užitečné především pro komunitní pátky. 
Manuál pro družinu a úklid v příloze a také v info šanonu. 
– uvítáme papíry na pokreslení (sběrný box je ve Velkém Zeppelinu)
MOC PROSÍME O TO, ABY SE DĚTI NEZDRŽOVALY NA PŘEDZAHRÁDCE, jde o klid a mír s nájemníky v domě.
DĚTI JSOU VE ŠKOLE PŘEZUTÉ, moc to pomůže k udržení lepší čistoty ve škole
NEPOUŽÍVÁME MOBILY, pouze po domluvě a dospělým
KROUŽKY
viz email z Amose, který šel 1.9. 2023, naleznete tam veškeré informace, v přihláškách pak anotace k jednotlivým kroužkům, čas a cenu. Prosíme o přihlašování konkrétním učitelům, AJ konverzace Tereze. Platba v hotovosti opět učitelům.
OBĚDY
Jídelníček bude fungovat od příštího týdne a k dohledání bude na webu – v sekci „školní blog“. Také na nástěnce u dveří ve Velkém Zeppelinu. Oběd stojí 70 Kč. Prosíme o přesné částky v hotovosti vždy vašim učitelům na začátku měsíce. Info o částce chodí vždy lehce s předstihem. Vyúčtování probíhá 1x za 3 měsíce, agendu kolem obědů řeší Klára Kombercová, jídelníček řeší Radka Beránková.  Jídelníček v příloze, bude platit od 11.9. a začne se Týdnem 1).
PROJEKTY 
Projekty také k dohledání na webu, naplánovány jsou nyní do Vánoc. Projekty jsou téměř vždy ve čtvrtek. Uvítáme i Vaši iniciativu a nápady, ty směřujte ideálně na Radku Beránkovou a Gabirela Fragnera, případně na mail Amose. Rodičovské projektové impulzy jsou vždy super obohacení pro všechny a těšíme se na ně.
V ROZVRHU
– výtvarka s Marianou – prosíme o příspěvek 300 Kč do konce listopadu na výtvarné potřeby, jinak děti nic nepotřebují, jen velké triko jako zástěru. Peníze směřujte na Marianu.
– Fie v každém ročníku zvlášť s Martinem a Logika v matematice s Eliškou
– tělocvik s Martinem a Bárou v tělocvičně na Hradčanské – pozor, ve středu je jiné časové rozvržení hodin!!! Začíná se už v 8:30 bez ranní sešlosti.
VE TŘÍDÁCH
– každé dítě má svůj „budník“, to je místo na učebnice, sešity, ostatní pomůcky. Pokoušíme se děti vést k pořádku v jejich věcech, nicméně uvítáme i vaši pomoc:-)) takže ideálně občas do budníků nahlédněte společně:-)
– děti dostaly už všechny sešity a učebnice, učitelé sedělili částku na zaplacení, prosíme o uhrazení peněz do konce října. 
HORY
Termín 11. – 14. 12. 2023 v Krkonoších – ubytování v hotelu Trautenberk (Horní Malá Úpa). Odhadovaná cena 7 500 Kč. Určeno pro všechny děti Zeppelinu, které chtějí a mohou jet, i úplní začátečníci:-). Seznam předběžných zájemců se vytvořil během schůzek, pokud jste na schůzkách nebyli a máte zájem, pište Tereze. I ostatní dotazy ohledně hor směřujte na Terezu:-).
Toť snad vše…
Děkujeme Vám za vše a těšíme se na společný školní rok s naší – vaší vzducholodí.
Pěkné babí léto přeje Zeppelin
P.S. web a blogy dáme dohromady během příštího týdne, děkujeme.
_________________________
RODIČOVSKÝ KRUH – platforma složená ze zástupců jednotlivých tříd, kteří budou aktivními podporovateli celkového konceptu vzdělávání, tak jak je definován ve vizi učitelů a ve stanovách spolku. Rodičovský kruh by měl být komunikačním spojkou a měl by  se aktivně podílet na pořádání spolkových aktivit a podpoře provozu školy. K zástupcům této platformy se budou sbíhat návrhy a náměty rodičů k školním i mimoškolním aktivitám, které se pak budou společně v pravidelných časech komunikovat s výborem a v jednotlivých třídách byli jmenováni zástupci.