Milí rodiče,

tento týden se ve škole budeme potkávat jen do středy, poté nás čekají podzimní prázdniny. I tak nás toho ale čeká spousty. V češtině jsme dnes začali novým písmenkem „S“, které budeme dále trénovat. V psaní si všímám, že většina dětí pomalu zlepšuje správný úchop tužky. Skvělé! Při úkolech ale prosím nadále kontrolujte. V prvouce si budeme povídat o zvířatech a o tom, jak se připravují na zimu. V matematice nadále upevňujeme znaménka +, -, =. Sčítáme do tří a píšeme číslice 0-4.

Dnešek jsme zahájili, jako obvykle, v ranním kruhu a povídali jsme si o uplynulém víkendu. Většina dětí už těch dvacet minut nemá problém v kruhu vydržet a bez problému dodržuje naše třídní pravidla. Pro některé to je ještě stále výzva, a proto pravidla dokola trpělivě opakujeme. Také ale cítím velký pokrok a všechny děti chválím, jak na sobě od září zapracovaly. 🙂

Úterý první hodina s Terezou, poslední s Martinem.

Středa bude tentokrát výtvarka. Domluvili jsme se s kolegou, že pojedeme podle harmonogramu. Prvňáci tedy začínají výtvarkou se mnou v 8:30. Kdo ještě nemá zástěru prosím, prosím přineste.

ÚKOLY:

Úkoly jsou tentokrát ze dvou sešitů a odevzdávají se až příští týden do pondělí.

Pepova písanka 1 (nový sešit) – str. 1 a 2 celé.

Matematika str. 24/ celá

Krásný start do nového týdne,

Bára