Milí rodiče,

doufám, že se máte všichni dobře a užíváte si s dětmi krásného podzimu. Dnes jsme se ve třídě po prázdninách přivítali v novém týdnu a shrnuli si, co nás společně čeká…

V češtině jsme vyvodili první slabiku „SO“ a do konce týdne se naučíme písmeno „A“. Při analýze slov používáme v hodinách jak slabikování, tak i hláskování. Děti si sami vybírají, co jim připadá vhodnější a co se jim lépe používá a myslím, že nám to funguje skvěle.

V matematice sčítáme a odčítáme do pěti, při čemž už používáme klasický zápis příkladu (1+3=4 dbáme na správné pojmenování znamének a zápis čísel).

V prvouce pokračujeme tématem zvířata na podzim, na které se váže i DÚ.

 

Úterý začínají s Terezou a kvůli Martinovi absenci den vyjímečně končí se mnou (už jsem dětem slíbila přečíst alespoň tři kapitoly z naší třídní knížky Chobotnice, takže si dáme čtenářskou dílnu.)

Ve středu nás čeká po dlouhé době tělocvik. Ve škole opět sraz v 8:00, nebo u Sokola cca v 8:20. Konec vyučování je tedy jako každou středu ve 12:20.

Čtvrtek bude hodnotící. Prosím tedy děti, které mají ještě doma žákovskou knížku, aby si ji na čtvrtek určitě vzaly s sebou do školy.

Pátek odevzdávání úkolů a „přednes“ básničky :).

 

ÚKOLY:

S Pepou do školy, str. 29 (obrázky z přílohy naleznete na konci učebnice).

Prosím také do konce týdne přinést peníze za učebnice, kdo ještě nezaplatil.

 

Krásný začátek listopadu Vám přeje,

Bára