Milí rodiče,

tak nám končí leden a s ním i úplně první závěr pololetí našich prvňáčků. Chtěla jsem Vám všem moc poděkovat za to, jak se dětem věnujete, jak jste k nim vnímaví a otevření. Je to na nich totiž opravdu vidět! Tento týden se ve škole s dětmi budeme ohlížet za našimi pokroky a pojmenovávat, co se nám v 1. třídě zatím podařilo. Zkrátka budeme hledat, za co bychom se pochválili. Pojďte do toho s námi a tento týden si sepište, za co byste se pochválili Vy sami. Můžete to vztáhnout ke škole, protože i pro Vás bylo toto pololetí jako pro rodiče určitě výzvou, nebo se můžete pochválit za cokoli jiného. 🙂

Tento týden nás čeká: 

ČJ – nová písmenka B a Ž, čtení a orientace v textu

MA – nácvik psaní číslic druhé desítky 11-20, počítání s přechodem přes desítku už i písemně

PRV – ohlédnutí za pololetím

____________________

PO – ranní kruh, dočtení knihy A pak se to stalo, ČJ a MA

ÚT – Tereza, Klára, Eliška a Martin (prosím kdo neobědvá cizrnu, ať nahlásí ráno Martinovi/případně vezme krabičku s sebou)

STŘ – den začíná výtvarkou v 8:30, dále souhrnné shrnutí roku – kruh a reflexe

ČT – diskusní dopoledne ve Velkém Zeppelinu (všechny děti přináší návrhy na projekty + diskuse o útratě za vydělané peníze z Vánoc), po velké přestávce rozdávání vysvědčení, den končí klasicky dle rozvrhu 12:40

PÁ – prázdniny

_____________________

ÚKOL: 

Děti dnes ve škole dostaly vytištěný list s „pětilístkem“ na téma škola. Pětilístek je jedna z metod kritického myšlení, při které nám jde o zestručnění/upřesnění daného tématu. Pětilístek má podle názvu 5 řádků, které jsou děleny na jednotlivé linky. Podle počtu linek píší počet slov. Slova vyplňují dle zadání (1. řádek je název tématu, 2. přídavná jména, která si představíme pod daným tématem atd. …) S dětmi jsme si dnes pětilístek zkoušeli na téma pes, tak by jim to nemělo být cizí.

Při vyplňování pětilístku se s dětmi tedy můžete zamyslet nad tím, jaká naše škola pro ně je, co se v ní děje a objevit tak jejich zajímavé myšlenky.

List si děti vlepily do žákovské, najdete ho tedy tam. Posílám i jako přílohu tohoto příspěvku – pětilístek . DÚ prosím donést do čtvrtka.

 

Krásný týden,

Bára