Milí rodiče,

máme před sebou zkrácený předvelikonoční týden. Od čtvrtka dětem začínají prázdniny a ve škole se potkáme opět v úterý 2. 4.

Co nás do prázdnin čeká: 

ČJ – písanka (pokračuje trénink horního zátrhu), čtení vět a přiřazování dle obrázku k příběhu, opis slov malé tiskací

MA – začínáme s novou učebnicí Hejného metody – trénink aditivních triád např. v prostředí Abaku nebo Barevných trojic

PRV – Velikonoce

_______________________________

PO – Ranní kruh + společné čtení a velká přestávka. Poté ČJ a MA.

ÚT – Dle rozvrhu.

STŘ – Tento týden výtvarka. Na první dvě hodiny zůstáváme ve Velkém Zeppelinu a 1. -3. třída se společně seznamuje s tématem Velikonoc i ve výtvarném umění.

______________________________

ÚKOL: 

Dnes si děti odnesly dvě učebnice matematiky domů. Jedna je z nakladatelství Taktik, kterou jsme měli původně navazovat. Druhá je naše nová modrá učebnice Hejného matematiky. Taktik jsme už nakoupili v září a tedy je Vámi již zaplacen. Přišlo mi fér dát Vám ho domů, abyste využili dle libosti – navíc si ho děti už pojmenovaly „Ptáček“ a těšily se na něj (doporučuji tedy možná jako doplňkový sešit na dobrovolné domácí počítání). Nová modrá učebnice Hejného je naopak ještě nezaplacena, a tedy poprosila bych Vás o 85,- Kč (započítala jsem i cenu jednoho sešitu s gradovanými kartami, který budeme využívat celá třída a kopírovat z něj). Tuto učebnici mají dnes děti v tašce proto, abyste měli možnost i Vy do ní v klidu nakouknout.

Úkol jako takový děti tedy tento týden nemají.

Hezký jarní čas Vám přeje,

Bára